Transactionele Analyse als instrument voor persoonlijke groei – 22 september 2021 – Jacqui Halmans

Transactionele Analyse als instrument voor persoonlijke groei

Transactionele Analyse als instrument voor persoonlijke groei

€ 42,50

We leven in een bijzondere tijd. Het Covid-19 virus daagt ons uit en dwingt ons om alles wat ‘normaal’ was opnieuw te bezien. Aan onze gewoonten, routines en patronen wordt gerammeld. Lastig, beangstigend (maar) en ook een kans om te groeien.

Groei is bij uitstek iets waar de Transactionele Analyse (TA) de nadruk op legt. Coaches, trainers en leidinggevenden die met TA werken, begeleiden de ander in hun groei. Een ander woord voor groei is autonomie. Autonomie betekent bewust zijn over wie je bent, wat je wilt en wat je doet, je vrij voelen in je handelen, zonder censuur van innerlijke stemmen in oprecht contact met anderen. Kort gezegd: bewustzijn, spontaniteit en intimiteit.

Maar hoe doe je dat dan, de ander begeleiden richting autonomie? Dat klinkt best abstract.

Het mooie van Transactionele Analyse is de toegankelijkheid door heldere en logische modellen. TA is ook praktisch en gericht op beweging. En TA is veelzijdig. Of het nu gaat om jezelf beter te leren kennen, richting te bepalen of in actie komen, TA kan je hierbij helpen.

Aan Transactionele Analyse kleeft wel eens het beeld dat het ingewikkeld kan zijn, zwaar en complex.

Inmiddels weet ik, Jacqui Halmans, senior coach, trainer en programma-ontwikkelaar, uit jarenlange ervaring in het begeleiden van individuen en teams m.b.v. TA dat niets minder waar is. Het is mijn missie als vakvrouw en bevlogen coach en trainer om collega coaches, trainers en leidinggevenden te inspireren en te laten ervaren dat werken met TA licht en luchtig kan zijn, zonder te verliezen aan impact. Ik verzorg hierin trainingen, workshops en events. Ook zijn er inmiddels een aantal boeken verschenen op mijn naam.

In 2014 kwam het boek Coachen met Lef uit. In dit boek zorgt de combinatie van Transactionele Analyse en Voice Dialoque voor een speelse en impactvolle aanpak om anderen te begeleiden op de lagen van doen, denken en zijn.

Recent zijn twee nieuwe boeken (van haar hand) op de markt verschenen. Doe dit Boek is een toegankelijk boek vol creatieve, uitdagende opdrachten om te beleven en te ervaren. Opdrachten met veel impact die een beroep doen op alle zintuigen. Speels, verrassend en luchtig, maar ook confronterend, serieus en verdiepend. Het bijbehorende begeleidersboek is een gids voor professionele begeleiders met uitleg over TA en breinleren vanuit de neurowetenschappen en heldere instructies bij alle opdrachten.

In een interactieve bijeenkomst wil ik jou graag kennis laten maken met een aantal praktische werkvormen en opdrachten die op een breinvriendelijke manier beweging creëren op weg naar persoonlijke groei. Knetterserieus en prettig uitdagend.

www.jacquihalmans.nl