Stilstaan bij Trauma – 10 november 2021 – Rens Meijkamp en Mariska van Veenen

Stilstaan bij Trauma – Rens Meijkamp en Mariska van Veenen

Stilstaan bij Trauma - Rens Meijkamp en Mariska van Veenen

€ 42,50

“De golven zijn de dagen
De dagen van het jaar
En het lijkt of zij vertellen
Hoe het ons vergaat

Maar de onderstroom
Die niemand ziet
Bepaalt de richting
Op elk gebied”
(Stef Bos)

Trauma is waarschijnlijk het meest voorkomende, maar niet-erkende onderwerp in ons leven. Het beïnvloedt ons allemaal. Trauma heeft een diepgaand en verstorend effect op het vermogen om vervuld, succesvol en gelukkig te zijn in je leven en in je relaties.

Of je nu werkt als coach, trainer, psycholoog, begeleider of leidinggevende, we krijgen allemaal te maken met mensen die last hebben van angst, onrust, burn-out, conflicten. Het zijn symptomen van onderdrukte emoties, van onbewuste gedragspatronen (overlevingspatronen) die voortkomen uit verborgen ervaringen van de vroegste jeugd.

Afgelopen jaren hebben wij leren kijken naar deze overlevingspatronen door de traumabril van Franz Ruppert: IOPT, “Identity-oriented Psychotrauma Therapy”. Hij ontwikkelde een theorie over innerlijke fragmentatie, de splitsing die plaats vindt na een traumatische gebeurtenis: Binnen IOPT staat de splitsing van het “Gezonde Zelf”, het “Overlevings Zelf” en het “Trauma Zelf” centraal. Daarnaast ontwikkelde hij een methode: (het zelfonderzoek via ‘the sentence of intention’) om in contact te komen met de verschillende, vaak onbewuste delen in onszelf, om zo stappen te kunnen zetten naar integratie en heling.

Tijdens een actieve en interactieve avond willen we je graag laten kijken door de traumabril van Franz Ruppert. We zullen werken met afwisseling van theorie over trauma, de methode, beeldfragmenten, korte ervaringsgerichte opdrachten en onderlinge uitwisseling. Zo zet je, ervaringsgericht, een aantal eerste stappen om via deze bril te kijken naar jezelf en de mensen met wie je werkt.

Wij, Rens Meijkamp en Mariska van Veenen, zijn ervaren en geschoolde begeleiders en hebben ons de afgelopen jaren intensief verdiept in deze IOPT-methode. Vanuit ons enthousiasme en geloof in deze manier van kijken en werken, willen we op deze avond graag delen vanuit ons gezamenlijk werk bij de TheartofbeingYOURSELF.nl

www.theartofbeingyourself.nl