Marja Ruijterman. Coachen van ziel tot ziel.

Marja: “Ik heb voor vanavond geen programma voorbereid of in mijn hoofd zitten. Ik wil samen met jullie kijken wat zich gaat aandienen. Dat is ook mijn boodschap aan jullie als coach wanneer ik het heb over “Coachen van ziel tot ziel”. Ik vind dat ik nu daar ook zelf een voorbeeld in kan zijn”.

“Ons leven en werk als coach kan op constructieve manier makkelijker en rustiger voelen door regelmatig uit te ademen en gedachten te kiezen die op dat moment relevant zijn”.

Gebruik je gedachten i.p.v. dat de gedachten jou gebruiken!
Stop als coach met werken, dat werkt!
De beloning is altijd waarvoor je het doet!

intro nannette 2

“Je zult steeds meer je echte ware zelf op voelen poppen en dat ook bij je coachees zien gebeuren. Je zult je steeds vrijer voelen om vanuit je gevoel en je ziel te werken. Ga zitten en kijk naar je gedachten. Wat is de kwaliteit? Hoe vaak heb ik dit gedacht? Heb je er wat aan gehad? Zo niet: Waar heb je wel wat aan? “Ik ga dit goed verwerken” of “Nu uitademen” zijn zeer constructieve gedachten”.

“Voel wat je te voelen hebt. Ga lekker zitten en voel waar spanning is in je lichaam. Ga het niet uit de weg maar concentreer je steeds op die spanning. Hetzelfde kun je doen met harte-pijn en zelfs met lichamelijke pijn. Angst voor de pijn is erger dan de pijn zelf en je zult zien dat het langzaam zachter wordt. De éne pijn zal wat langer nodig hebben dan de andere. Dus wees liefdevol voor jezelf en geef jezelf de tijd die je nodig hebt. Dat werkt ook zo bij je coachee”.

We denken de dingen vaak ingewikkelder dan ze zijn en onder het denken vinden we onszelf terug als wijzen die overzicht hebben en haarfijn weten
wat we nodig hebben om ons leven zo vrij mogelijk te leven.

Marja Ruijterman (61) is vierentwintig jaar trainer en coach en schrijft over haar leven
en werk. Ze publiceerde twee boeken met waar gebeurde verhalen: ‘Placebo’s en fluitende fietsen’ en ‘Niets meer te bewijzen’. Sinds kort en voor het eerst in haar leven geeft ze een voorstelling:

‘Soulstory’ over vergeven, verwerken en het terugvinden van wie we werkelijk zijn.