Maarten Kouwenhoven. Coachmatrix.

Op een leuke, ontspannen en aansprekende wijze ging Maarten met de deelnemers in gesprek over het door hem zelf ontwikkelde Coachmatrix.

Beginnend met: Wat is de coachvraag, breng de feiten in kaart, wat is het probleem/waar heb je last van, wat zou je willen/wat is je doel tot welke stappen heb je nu te nemen. Met praktische voorbeelden, heldere metaforen, grappige anekdotes uit zijn werkverleden en door korte oefeningen is Maarten met de deelnemers aan het werk gegaan.

In een mooie oefening met Rea als coachee liet Maarten in een speedcoachsessie de kracht van de Coachmatrix in combinatie met ‘opstellingenwerk’ zien.

Het toepassen van de coachmatrix helpt bij de ontwikkeling van de coachee. De methode is zeer toegankelijk en kan in andere situaties ook door de coachee zelf worden toegepast. Dat heet het bevorderen van de autonomie van de coachee en is uiteindelijk het doel van coaching.

Maarten Kouwenhoven is klinisch psycholoog-psychotherapeut en management consultant. Hij werkte 20 jaar als chef de clinique in een psychiatrisch ziekenhuis en is 10 jaar werkzaam geweest bij KPMG Management Career Consulting. Sinds 1990 is Maarten zelfstandig gevestigd als organisatieadviseur. Hij is internationaal erkend opleider en supervisor in Transactionele Analyse (TSTA). Maarten is de auteur van oa het Handboek Strategisch coachen (2007). Naast de Kouwenhovenopleidingen is Maarten verbonden als opleider aan de TA Academie in Soesterberg.