Herman Zondag. Leiderschap.

Aan ruim 30 deelnemers wist Herman Zondag zijn visie en beleving als een bevlogen en geïnspireerd leider goed over te brengen.
Aan de hand van sprekende dia’s en filmpjes zette Herman zijn verhaal neer met gevleugelde uitspraken zoals:

  • We zitten niet in een recessie, we zitten in een transitie.
  • Ik wil als directeur zien wat jullie, coaches, doen, dus maak filmpjes, opnames en deel deze op website, social media.
  • U bent gewaarschuwd! De wereld verandert, ook die van u als coach.
  • Groeien vanuit eigen DNA, vanuit je kwaliteiten.
  • We moeten anders gaan denken: Belonen van het gewenste gedrag. Bijvoorbeeld: Elektronische aangeleverde facturen van leveranciers binnen 5 dagen betalen.
  • Belangrijke waarden zijn respect, toewijding en liefde.
  • Maak het concreet en neem zelf actie: 1. Kans zien, 2 actie nemen, 3 overtreffende trap vinden, 4. uitnutten.
  • Loop een dagje mee met de persoon die je wil worden.

Herman Zondag is directeur Customer Operations bij AFAS Software, een Nederlands familiebedrijf met ca. 350 medewerkers.

Herman is een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om het verbinden van medewerkers en het inspireren van ondernemers.

AFAS ontwikkelt innovatieve softwareproducten voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt en neemt daarbij graag hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Een boek  van Herman “Van spaghetti naar asperges, recepten voor slimmer organiseren” kwam eind 2012 op de markt.
Hierin presenteert hij aan de hand van het SIMPEL-model, hoe persoonlijk leiderschap je onderscheidend vermogen van je onderneming kan zijn.

Het SIMPEL-model staat voor de kernwaarden:

“Met 29 jaar op de teller mag ik mij toch wel een AFAS adept noemen. Begonnen als 17 jarige met het versturen van post en kopiëren van stukken mag ik op dit moment leiding geven aan ruim 45% van onze AFAS mensen. Het familiebedrijf AFAS is mijn leven en elke dag ben ik bezig onze klanten centraal te stellen. Hoe doe je dat? Dat begint bij de cultuur van je organisatie.