Emotional Freedom Techniques (EFT) door Henk van der Veen.

afbeelding EFTMet Emotional Freedom techniques (EFT) hef je emotionele belemmeringen op door met je vingers op meridiaanpunten(zoals hieronder op de afbeelding) te kloppen. Hierdoor raak je angsten en spanningen kwijt en voel je je weer veilig. Het is een methode die je zelf toe kunt passen. Simpel, effectief en grondig. Daarbij hoef je niet over nare gebeurtenissen te vertellen. De basisgedachte van EFT is dat blokkerende emoties zoals angst worden veroorzaakt door een storing in ons energetische systeem. Door een serie meridiaanpunten aan te tikken wordt de energetische storing opgeheven.

Emotional Freedom Techniques is onder andere een fantastisch hulpmiddel voor kinderen en tieners die iets naars hebben meegemaakt en daar blijvend last van hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn: gepest worden, een onveilige thuissituatie, een ernstig ongeluk, een ziekte, scheiding, overlijden van naasten of minder ingrijpende gebeurtenis zoals angst voor een spreekbeurt of verhuizing tegen je zin. Het mooie van EFT is dat je er zelf mee aan de slag kunt om je te bevrijden van emoties die je in de weg zitten.

Henk van der Veen is voormalig ingenieur, coach, trainer en Novet gecertificeerde EFT behandelaar en hoofddocent. Hij is mede-ontwikkelaar van de Nederlandse Gold Standard EFT opleiding en co-auteur van EFT van A tot Z. Novet zet zich in voor de professionalisering van de toepassing van EFT en het verspreiden van kennis over EFT. EFT van A tot Z, dit ondertussen klassieke Handboek voor EFT, beschrijft zeer leesbaar alle technieken en toepassingen. EFT van a tot z
EFT met NLP
En Henk is auteur van Emotionele Stress Release met EFT en NLP: Henk beschrijft op een praktisch wijze hoe je EFT effectief kunt combineren met andere technieken, zoals NLP, Lichaamswerk, Solution Focussed Therapy.